Siirry pääsisältöön

Näyttötyön kimpussa

Moi!

Visualistiopintoni ovat loppusuoralla 😊. Valmistuminen häämöttää jo nurkan takana 9.11.2018! Jihuu!!

Sitä ennen on ns. loppurutistuksen aika. Nimittäin näyttötyön toteuttaminen ja siihen liittyvän kirjallisen osuuden, työnäytekansion tekeminen. 

Näyttötyönäni tein näyteikkunan Vanhaan Raumaan Silmäoptikko Palmu Oy:n viereiseen näyteikkunaan (Kuninkaankatu 10). Ai, kenelle tein näyteikkunan?

Vasemmassa reunassa näkyy jo hiukan!
Sain tehdä näyteikkunan omalle pikkuyritykselleni RauMarille. Minulle tarjoutui yllättäen tällainen huikea mahdollisuus ja tartuin siihen innolla 😍. Ajankohdaksi valikoitui lokakuu, joka ajoittuu juuri sopivasti syksyn opintojen ja valmistumisen väliin.

Lähdin toteuttamaan näyteikkunaa ajatuksella -hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja tekemistä on kyllä riittänyt. 

Ensitöikseni kävin tutustumassa näyteikkunan kulisseihin. Otin mitat tilasta ja valokuvia suunnittelua varten. Piirsin useita luonnoksia. Yritin huomioida näyteikkunassa kultaisen leikkauksen säännön, värit, logon, imagon, katseenvangitsijan, tuotteiden näkyvyyden, valaistuksen ja tilan käytön.

Yksi tärkeimmistä tavoitteistani oli ihmisten tietoisuuden lisääminen RauMarista. Tämän tueksi suunnittelin yritykselle banderollin, jossa olisi nähtävillä yhteystiedot sekä sen tuotteet että palvelut.

Korvakorutelineeksi ostin kirpputorilta Iniöstä vanhan puisen purjelaivan, joka tosin vaati kunnostamista...

Vähän erilainen siivousurakka


















Aherrus oli vaivan arvoista.







Pelkkä näyteikkunan suunnittelu ja toteutus eivät  kuitenkaan riitä yksinään näytöksi osaamisesta, joten keksin järjestää korvakoruarvonnan läheiseen Wanhan Rauman putiikki Taruliinaan lokakuun ajaksi. 


Lämpimät kiitokset tästä yhteistyöstä Taruliinan Annikalle 💖 !




Arvontaa varten askartelin arvontalaatikon, suunnittelin arvontakupongit ja tein näyteikkunaan arvontaohjeet. Lisäksi tein RauMari-flyereitä, jonka halukkaat voivat ottaa mukaansa arvontapisteeltä muistilapukseen esim. myöhempää yhteydenottoaan varten.


Ahtaissa tiloissa
 oli hyötyä pituudesta
Näyteikkunassa kuuluu käyttää kolmea pääväriä, josta esillepano pääasiallisesti koostuu. 

Valitsin ikkunaan raikkaan funksianpunaisen ja sinisen värin, koska ne ovat RauMarilla käytössä tässä blogissa ja logossa. 

Kolmasväri on lämmin puu, joka toistuu korulaivassa ja vanhassa puutynnyrissä. 

 















Tein ikkunaan pitsiperhoskorteistani pitsiperhosnauhoja, jotka tuovat näyteikkunaan liikettä, korkeusvaikutelmaa ja iloista keveyttä. 

 Ne ja muut RauMarin valkoiset tuotteet (mukit, taulut ja kortit) puolestaan yhtenäistävät ja raikastavat näyteikkunan kokonaisuutta.



Pääkatseenvangitsijaksi valitsin PowerPoint-yritysesittelyn. Liikkuva kuva herättää huomion ja iltaisinkin näkyy hyvin. PowerPoint-esityksessä kuvilla oli iso rooli, koska ne kiinnostavat ihmisiä eniten. 

💚
Esittelyssä nostin esiin RauMarin monipuoliset tuotteet ja palvelut.  Nähtävillä on korvakorut syksyn trendiväreissä, uutuustuotteita mm. rannekoru.
💛

💜 Halusin kertoa myös RauMarin tarjoamasta korujen yksilöintimahdollisuudesta eli siitä, että asiakas voi tilata korvakorut tai rannekorun toiveväreissään tai toivetekstillään. (Teksti max. 10 kirjainta).  

 💙 Sekä jatkossa myös visualistin töiden toteutuksesta.

Valolla on suuri merkitys niin sisustuksessa kuin näyteikkunassakin.

Ei hassumpi korvakoruteline


Tuotteiden näkyvyyden parantamiseksi hankin klipsukohdevaloja. Valo nosti tuotteet hienosti esille!

Näyteikkunan rakentamisessa meni lähes viisi tuntia, vaikka olin tehnyt etukäteen näyteikkunan koerakentamisen olohuoneeseemme ja etukäteisvalmistellut työt hyvin. Käytännön töistä ikkunoiden pesu, sisältä ja ulkoa, vei yllättävän kauan aikaa. 

Lisäksi sain apua mieheltäni PowerPoint-laitteiden asennuksessa ja siskoni auttoi pohjakankaan ja banderollin asentamisessa sekä valokuvaamalla työskentelyäni. Kiitokset myös rakkailleni avusta 💖!

Päivän päätteeksi otin vielä tarkat mitat näyteikkunasta, koska tutkinnon perusteet vaativat mittakaavapiirrokset toteutetun näyteikkunan julkisivusta ja pohjakuvasta. Mittakaavapiirrosten parissa taitaakin mennä ensi viikolla ilta tai pari 😯. Ja työnäytekansion kokoaminen tästä projektista pitää minut kiireisenä jonkin aikaa. 

Täytyy myöntää, että "takkini oli tosi tyhjä" loppu viikon, kun sain näyteikkunan vihdoin valmiiksi pitkän työrupeaman jälkeen. Loput mehut imivät aamukuuden työvuorot. Siksi blogin päivityskin venyi näin pitkälle, mutta ihminen minäkin vain olen.

Lopputulos näyteikkunasta on  tässä. Valitettavasti ikkunat peilaavat aika paljon ja vastapuolen liikkeen ikkuna heijastelee kuvassa. 

Näyttötyö 1/2

 Jos Sinulla on mahdollisuus käy vilkaisemassa näyteikkunaani livenä ja osallistu samalla korvakoruarvontaan. Voit siis voittaa haluamasi korvakorut toiveväreilläsi 💜 💛 💚 💙. Lisäksi olisin kiitollinen palautteesta, jota voit jättää kommenttiosioon tai sähköpostiin.


Tiedän myös, että kaikilla lukijoilla ei ole mahdollisuutta käydä täällä Raumalla. Siksi haluan tarjota myös Teille   mahdollisuuden osallistua arvontaan etänä. Laita sähköpostilla nimesi ja puhelinnumerosi blogin yhteydenottolomakkeen, niin vien Teidän puolestanne arvontakupongit arvontalaatikkoon. Arvonta voimassa lokakuun ajan.

💙  💚 💛 💜 Toiveet on helpompi toteuttaa, kun tietää mitä voi toivoa, joten Fimomassa-värikartta on työn alla. Valmiiksi saanen sen lokakuun loppupuolella, jolloin se on katsottavissa blogissa. Lisätietoa siitä tulossa sitten myöhemmin.


💚 💛 💜 Värikästä ja mukavaa syksyä! 💙 💛 💜

t. Mari


Kommentit