Siirry pääsisältöön

Aikalisä

Moi!

Hyvää syksyä Sulle! Viime kerrasta onkin aikaa. Kirjoittaminen on mulle vähän vaikeaa, siksi haluankin teroittaa sitä, että en missään nimessä aliarvioi teitä lukijoita laiskuudellani kirjoittaa, vaan se johtuu puhtaasti siitä, että en ole synnynnäinen sana - tai kynäniekka. Tykkään kyllä kertoa asioista, mutta joskus olen tullut väärinymmärretyksi, mikä nostaa kynnystä kirjoittaa ja olen aika kriittinen itseäni kohtaan. Ei paras kompo ja lähtötilanne kirjoittaa blogia. Tosin en myöskään tykkää kirjoitella jonninjoutavia, mutta tänään läksin kirjoittamaan hieman kuulumisia.Kevät ja kesä on ollut työntäyteinen. Paljon on tapahtunut ja kerrottavaa olisi monen blogipäivityksen verran.


 Kerrotaan ainakin ne tärkeimmät. Alkuvuonna mulla oli tavoitteena avata oma verkkokauppa, otin tuotekuvia ja päivitin verkkokauppa-alustaakin, mutta joku siinä vaan tökki vastaan. Pitkän harkinnan jälkeen päätin pärjätä ilman verkkokauppaa. Syitä on useita mm. alusta oli englanninkielinen ja mun enkun taidoissa ei ole kehumista. Yksi syistä oli verkkokaupan sitovuus, aina täytyisi olla saatavilla ja ajatus siitä ahdisti mua tosi paljon. Tahdon säilyttää tietyn oman vapauden. Haluan tehdä tätä luovaa työtä omilla ehdoilla, koska suorittaminen ei ole mielekästä eikä motivoivaa. Teen tätä työtä sivutoimisena, mutta täydellä sydämellä. Tahdon myös tehdä leipätyöni hyvin, joten en halua polttaa itseäni loppuun, vaan yritän löytää aikaa myös omalle hyvinvoinnille ja perheelle.


En myöskään usko, että raha tuo onnea. Olen aina halunnut tehdä työtä, josta tykkään. Varmasti raha helpottaa arkea, mutta sen tavoitteleminen ei ole sen arvoista. Mun päärooli on olla äiti ja huolehtia rakkaistani ja kodista. Hautasin siis ajatuksen verkkokaupasta ja nyt mun on helpompi hengittää. Sivutoiminen yrittäjyys olkoon nyt kallis ja mieluisa harrastus, tässä elämän vaiheessa.   



Kevään yksi kohokohdista on ehdottomasti ollut Shop-in-shop Leipomo Ketunleivässä. 


Yhteistyömme ansioista pääsimme molemmat (Ketunleivän Sanna ja mä) osallistumaan Rauman Yrittäjien luotsaamaan Yrittäjät goes popup-tapahtumaan toukokuussa 17.-19.5. PopUp oli tällä kertaa liikekeskus Wännissä vanhan Seppälän tiloissa, mikä oli tilana ja paikkana ihan mainio. Järjestelyt olivat kohdillaan ja väki löysi tapahtumarikkaana viikonloppuna hyvin PopUp:iin.




Yrittäjien yhteinen PopUp-tapahtuma järjestettiin ensi kerran viime jouluna, minkä tiimoilta pääsin jopa paikallisradioon haastatteluun. Toteutusaikataulu oli silloin tosi tiukka pari viikkoa. Nyt aikaa oli liki pari kuukautta, mutta ainahan se jännittää tulla ihmisten ilmoille tuotteiden kera. 



Jouluinen esillepano
Ehdin tällä kertaa panostaa osaston visuaaliseen ilmeeseen vähän paremmin kuin jouluna. 

Kevään PopUpiin valitsin osastolleni tehosteväriksi tutun pinkin värin täältä blogista. Ostin jopa itselleni pinkin paitapuseron. Pirteä ja lämmin tunnelma oli tavoitteeni, uskoisin onnistuneeni siinä ihan hyvin. 



Kevät ja kesä meni nopsaan. Uutena tuotteena olen lanseerannut Villikortti-korvakorut eli korvakorut asiakkaan toiveilla toteutettuina. Aika villiä ja haastavaa, mutta onnistumiset palkitsevat. Tavoitteenani onkin luoda blogin yläpalkkiin kuvakansio tekemistäni Villikortti-koruista.


Huomenna sunnuntaina 8.9. on uusi haaste edessä. Osallistun uuteen Syksyn helmet -messutapahtumaan Rauman Kivikyläareenalla. Lisäjännitystä päivään tuo (tekniikan pelaamisen lisäksi) RauMarin uutuustuotteet; pari Rauma-aiheista kaulakorua ja pari meriaiheista korvakorua. Saa nähdä mitä niistä tykätään.

Sitten vielä yksi juttu. Tämän kevään aikana päivitin Raum-korvakorut uuteen helpompaan ja tasalaatuisempaan muotoon. Erikokoisilla taloilla halusin korostaa Vanhan Rauman puutalojen monipuolisuutta.


Aikalisä verkkokaupan suhteen teki mun jaksamiselle hyvää. Luovuus sai tilaa ja uusia ideoita syntyy kuin sieniä sateella.

Mutta, nyt täytyy rientää valmistelemaan vielä huomista messupäivää. 

Toivotan Sulle oikein hyvää syksyn jatkoa!

t. Mari

Kommentit