Siirry pääsisältöön

Raum-korvakorut

  RAUM-korvakorujen tarina


Ensimmäiset RAUM-korvikset syntyivät noin vuosi sitten mun rakkaudesta Vanhan Rauman kauniisiin puutaloihin. Rakkauteni tähän Unescon suojelukohteeseen kumpuaa vanhasta 1800-luvun lopulla rakennetusta lapsuudenkodistani ja arvostuksesta vanhan ajan talonrakentajia kohtaan.
Mun savesta tekemä "pienoismalli" lapsuudenkodistani.


 Päivitin ensimmäinen korvakorumallin keväällä helpommin toteutettavaan muotoon.
Vanha malli
Uusi malli

Raumalle muutettuani en ole voinut olla ihastelematta Vanhan Rauman puutalojen kauneutta ja talojen lukuisia taidokkaita yksityiskohtia. Talot on tehty käsityönä, sen aikaisilla käsityökaluilla, joten rakentamiseen on käytetty aikaa ja vaivaa. Tämä herättää minussa syvän kunnioituksen entisaikojen rakentajia kohtaan.

Eräs kaunis yksityiskohta Vanhassa Raumassa
 
 
Vanhan Rauman talot kätkevät sisäänsä myös tarinoita. Menneen ajan (satumaista) tunnelmaa voin aistia kävellessäni pitkin mukulakivikatuja.

Eipä liene yllätys, että halusin jakaa Vanhan Rauman talojen tarinaa myös muille ja tehdä Raum-aiheiset korvikset kotikaupungin ylpeyden aiheesta. Mielestäni korvikset ovat myös kiva matkamuisto, joten niiden käyttäjä saa mukaansa pienen palan Vanhan Rauman söpöä taikaa.


Herkulliset pastelliset värit Raum-korvakoruihin poimin luonnollisesti Vanhan Rauman taloista. Keltaisen, sinisen ja ruskean eri sävyt ovat aika yleisiä Vanhassa Raumassa. Siellä kierrellessä minut yllätti kuitenkin se, että ruskea oli niistä yleisin talon väri. Entäs tuo söpö vaaleanpunainen väri? Siitä sain kerran palautetta, että sen väristä taloa ei Vanhassa Raumassa ole.

Yksi vaaleanpunaisista taloista Vanhassa Raumassa
 
No, ihan samaa sävyä ei taida löytyä,  vaan persikkaan tai punaisempaan taittavaa sävyä kylläkin. Tässä värivalinnassa käytin niin kutsuttua taiteilijan valinnan vapautta. Mielestäni valitsemani värit sointuvat toisiinsa. Niistä löytyy sopivasti lämpimiä ja viileitä yhteen sointuvia värejä. Lopputulos on kuitenkin sekä raikas että söpö. 

 ❤ 


Kommentit