Siirry pääsisältöön

Sitä saa, mitä tilaa

Moi!

Aina kaikki ei suju, kuin Strömsössä. Tässä tarina haasteellisista Villikortti- korvakoruista.

💗

Sain haasteen tehdä lankakerät ja kudinpuikot -korvakorut joululahjaksi taitavalle käsityöihmiselle. Äkkiseltään tällainen arkinen tuote ei kuulostanut kovin vaikealta, mutta oli kylläkin haasteellinen toteuttaa käytännössä. Toki taustatieto lahjansaajasta, taitavasta käsityöihmisestä, loi hieman paineita onnistua tehtävässäni.

💗 

Homma lähti käyntiin lankakerän värin valinnasta. Otin mallivärisydämet mukaan käynnille asiakkaan luona. Värimalleista valikoitui aika nopeaan punainen karpalo. Ensimmäinen askel kohti maalia suoritettu.




Seuraava askel oli googletus, minkä näköisiä lankakerät ovat? (Taustatietona kerron, että häpeäkseni en itse lukeudu kutojiin tai virkkaajiin, vaikka muuten värkkään kaikenlaista käsin). Monet kuvahaun lankakeristä olivat pitkulaisia lankavyyhtejä, joten yritin aluksi pyörittää fimolankastani sellaisia. Kaksi ensimmäistä kerää epäonnistuivat, toinen toisensa perään. Niiden epäonnistuminen oli niin selvä juttu, että lyttäsin nämä kerät uusia haasteita varten. Palasin jälleen lähtöruutuun. 

💗
Tiesitköhän, että Fimomassa on siitä hyvä materiaali, että se sitä voi muokata uudestaan ja uudestaan, ennen uunissa kovettamista. Toisaalta muokattavuus on myös vaikeuttava tekijä, koska fimomassa muovautuu välillä ennen aikojaan ts. painuu muodottomaksi työstön aikana väärästä kohtaa tms.

😕

Suunnitelma kolme apuun. Seuraavaksi tein lankakeristä pyöreät ja niistä tulikin ihan kelvolliset. Mutta, vuorossa oli uusi haaste eli kudinpuikkojen teko. Miten teen ne siten, että ne kestäisivät käyttöä ja näyttäisivät vielä hyviltä. Arvaapa, miten kävi? Nämä muistuttivat enemminkin nauloja kuin kudinpuikkoja. Tässä vaiheessa aloin nähdä unia tästä haasteellisesta haasteestani.

😓 

Seuraava askel oli ottaa ns. oljenkorret apuun. Kilautin kaverille, siis äidille. Ongelmani kuultuaan, äiti ehdotti käyttää kutimina valmiita nuppineuloja. Avot!   Tuumasta toimeen ja löysin neulatyynystäni neljä juuri "passelia" nuppineulaa. Ongelmani ratkesi niillä. Äitiin voi aina luottaa. Kiitos rakas äiti!

Valmiit lankakerä-korvakorut

Mikä parasta, asiakas oli tyytyväinen ja niin olin minäkin. Onnistuin kuin onnistuinkin, vaikka vasta neljännellä kerralla. Oppia ikä kaikki, haasteet ja itsensä voittaminen on tärkeä osa tätä työtä.

 
💗


Tärkeintä mulle on kuitenkin tyytyväinen asiakas ja se, että hän saa sitä mitä tilaa.


💗


LOPUKSI VIELÄ YKSI TÄRKEÄ JUTTU!


JOS HALUAT TILATA JOULUKSI VILLIKORTTI-TUOTTEEN, NIIN TOIMI PIAN ELI MARRASKUUN AIKANA, JOTTA EHDIN SAADA TILAUSTYÖT AJOISSA VALMIIKSI.


Kiitokset ja mukavaa stressitöntä joulun alusaikaa!

💗
T. Mari


Kommentit