Siirry pääsisältöön

Näin syntyi raumalainen tonttuovi

Hei!

RauMarin ensimmäinen tuote on Tonttuovi-joulukortti, joka on nyt myynnissä Wanhan Rauman putiikki Taruliinassa (Kuninkaankatu 17) 💜! Jippii!

Idea joulukorttiin syntyi sattumalta. Tonttuovet olivat loppu Raumalta ja halusin saada sellaisen. Jospa tekisin sen itse? Mutta millaisen haluaisin?

Raumalaisen tonttuoven täytyisi olla tietenkin Vanhan Rauman tyylinen. Samalla syntyi idea joulukortista, josta voi halutessaan leikata tontulleen tonttuoven ja myös ikkunan. 

Joulukortti sopii hyvin kierrätyshenkeen ja on mainio lahja, vaikkapa (askartelun) ystävälle.

Raumalaisuus näkyy kortissa mm. näissä: 
  •  💜  ikkunan posliinisessa koristekoirassa, jonka asennolla kerrottiin muinoin ohikulkijalle, onko talon isäntä merillä vai kotona. 
  •  💜 Talon numeroksi valitsin 575, koska Rauman kaupunki täytti vuosia tänä vuonna juuri tämän verran.


Tsadaa, näin homma eteni:





Leikkaa ovi ja ikkuna irti (halutessasi kolmiulotteisen vaikutelman, leikkaa myös pielilaudat erilleen ja liimaa taakse palat paksua pahvia tai valkoista 
 huopaa). 


 Lopuksi kiinnitä ovi ja ikkuna sinitarralla tai kaksipuolisella teipillä seinälle. Ja sokerina pohjalla lisää haluamasi somisteet tonttua varten.









Lopputulos

Innostuin tonttuilusta kunnolla. Tein Fimo-massasta tontun, luudan, tikkaat, kelkan, lyhdyn, postilaatikon ja lahjapaketin. Raumalaisuutta piilotin näihinkin seuraavasti: postilaatikosta pilkottaa paikallislehti Länsi-Suomi ja lahja on paketoitu Rauman Lukon värein.

Mukavaa joulun odotusta 💜!


Terveisin, Mari

Kommentit

  1. Kaunis! Niin sinun näköistäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Oi kiitos paljon palautteestasi <3 Ilahdutti. On ilo saada palautetta. Pahoittelut vain vastausviivestäni.

      Ja hassua kyllä - kortista tuli näköiseni, kuten kirjoitit. Ehkä siinä näkyy, että tein sen suurella sydämellä ja nautin piirtämisestä. Kiitos vielä kerran ja oikein ihanaa joulua Sulle <3!

      Poista

Lähetä kommentti